• 1 Kies uw behandeling
  • 2 Kies uw tijdstip
  • 3 Inloggen / Registeren
  • 4 Even goed controleren

Streepje of ‘alles weg’ populairste keuzes in schaamhaar

Persbericht
19 mei 2015


Analyse onder 110.000 Brazilian Wax-behandelingen wijst uit:
Streepje of ‘alles weg’ populairste keuzes in schaamhaar  

Uit een recent onderzoek in de zes salons van Delete Professionals in Waxing, onder 110.000 Brazilian Wax-behandelingen in vijf jaar, blijkt dat alle Brazilian Wax-varianten een stabiele lijn laten zien. Zo blijven de Full Brazilian en het streepje het meest populair bij de dames terwijl mannen er bijna altijd voor kiezen om alles weg te laten halen. Onder de dertig jaar kiest men vooral voor het streepje, terwijl dertigplussers juist voor een Full Brazilian opteren. De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek op een rij:

– 65% van de vrouwen die de schaamstreek waxt, kiest ervoor alles weg te halen, de Full Brazilian oftewel: helemaal kaal. Het percentage dat een streepje laat staan is met 20% een stuk lager. De overige 15% kiest voor een driehoek of een meer exotische vorm zoals een hartje of een letter.

– Mensen onder de 30 jaar kiezen vaker voor een streep, terwijl dertigplussers al het schaamhaar laten weghalen.

– Steeds meer waxende mannen kiezen ervoor om alles weg te laten halen (89%). De rest laat ‘bovenop’ een deel van het schaamhaar staan, bijvoorbeeld in een ruime driehoek (11%).

– Mannen geven aan dat ze het streepje en de Full Brazilian, waarbij al het schaamhaar verwijderd wordt, de mooiste ‘looks’ vinden bij een vrouw.


Over Delete Professionals in Waxing
Delete is een keten van waxsalons waar mannen en vrouwen terecht kunnen voor professionele waxbehandelingen: van een Brazilian en het ontharen van benen, oksels, gezicht en rug tot het waxen en stylen van de wenkbrauwen. Delete heeft vestigingen in Amsterdam (2), Rotterdam en Utrecht. Op vrijdag 22 mei opent Delete een derde Amsterdamse vestiging aan de Piet Heinkade én in juli een nieuwe vestiging in Den Haag. Alle medewerkers, de zogenaamde Wax Angels, worden intensief in-house getraind – zowel vakinhoudelijk als op het gebied van service – bij de Delete Academy. De salons werken uitsluitend met wax en pre- en after care producten uit eigen lijn die speciaal zijn ontwikkeld voor waxbehandelingen. Het bedrijf, dat in 2010 is opgericht, telt honderd medewerkers. Maandelijks worden er zo’n zesduizend waxbehandelingen uitgevoerd.